Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Seorang Lelaki Di Dapati Menghampiri Seorang Wanita Tua Gelandangan. Apa Yang Dilakukannya Adalah Sangat MULIA !!!

| May 6, 2017 | 0 Comments

Seorang Lelaki Di Dapati Menghampiri Seorang Wanita Tua Gelandangan. Apa Yang Dilakukannya Adalah Sangat MULIA !!!| Seorang anak muda yang hanya mahu dikenali sebagai Jason telah ternakpak seorang wanita tua gelandangan sedang duduk ditepi jalan meminta sedekah. Hati Jason telah terdetik untuk melakukan sesuatu yang dapat membantu wanita tersebut.

Dia akhirnya membuat keputusan untuk duduk di sebelah perempuan tua itu. Semasa duduk dia telah berkongsi air mineral, fries & juga sempat bertanya khabar dengan wanita tua itu. Hanya dengan sekecil pertolongan ini telah membuat wanita tua itu mengukir senyuman diwajahnya. Perkara ini nampak sungguh semulajadi & telah menarik perhatian beberapa netizen dikawasan berhampiran untuk mengambil gambar.

Gambar-gambar Jason duduk bersama perempuan tua itu tidak lama kemudian telah menjadi tular di media sosial. Jason telah menjadi popular dalam sekelip mata. Sehinggakan ada wartawan datang menemuramah Jason mengenai perilaku mulianya itu. Jawapan Jason ringkas sahaja, “Saya tidak melakukan apa-apa yang besar, saya cuma berkongsi sedikit air & fries dengannya & fries itu pun bukan satu makanan berkhasiat untuk perempuan yang sudah berumur”. Sungguh merendah diri.

Namun wartawan itu menjelaskan tiada satu kebaikan pun yang akan jadi sia-sia walau sekecil mana pun kebaikan yang dibuat. Respek brader ! Boleh baca berita penuh di NTD TV.

Tags: , ,

Category: Kisah Masyarakat

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *