Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Seorang Kanak-Kanak Perempuan 12 Tahun Telah Ditangkap Polis Akibat Mencuri Kasut. Apa Yang Dilakukan Oleh Polis Ini Sangat MENGEJUTKAN !!!

| May 16, 2017 | 0 Comments

Seorang Kanak-Kanak Perempuan 12 Tahun Telah Ditangkap Polis Akibat Mencuri Kasut. Namun Apa Yang Dilakukan Oleh Pegawai Polis Ini Sangat MENGEJUTKAN !!!| Baru minggu pertama dia bekerja seorang pegawai polis Atlanta, ‘Che Milton’ telah mendapat panggilan berkaitan dengan sebuah kecurian yang berlaku di sebuah kedai kasut.Suspek kejadian curi tersebut dikatakan hanyalah seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun dan kasut yang cuba dicuri hanyalah berharga $2.Dengan air mata yang mengalir kanak-kanak tersebut menceritakan bahawa keluarganya tidak mampu untuk membeli kasut walaupun hanya berharga $2. Apa yang cuba dia lakukan ialah dia mahukan berikan senyuman kepada anak saudaranya yang berusia lima tahun dengan kasut yang cuba dicurinya. Menurut Milton dia akan membawa gadis kecil itu pulang ke rumah dengan kereta polis.

Gambar Sekadar Hiasan

Apa yang dilihatnya?

Rumahnya hanya sederhana. Tiada perabot, hanya helaian untuk membuat alas lantai rumah tersebut. Kelihatan ibunya yang sedang mengendong seorang kanak-kanak yang sedang mengemas rumah. Ibunya memberitahu Milton bahawa mereka tinggal bertujuh dengan lima orang anak. Suaminya terpaksa bekerja kuat dan dia hanya mampu duduk di rumah untuk menjaga anak-anak kerana mereka tidak mampu untuk mengupah pegasuh untuk anak-anak mereka.

Menurut Milton dia telah melihat keadaan sebenar rumah kanak-kanak itu dan mendapati tiada makanan di rumah tersebut. Milton membuat keputusan untuk pergi ke kedai pizza yang berhampiran dan membeli empat biji pai besar untuk diberikan kepada keluarga tersebut. Pertolongan Milton tidak hanya terhenti setakat itu. Dia telah kembali ke rumah tersebut beberapa kali untuk menghulurkan bantuan lain seperti lampin bayi dan pakaian buat mereka juga untuk memeriksa keadaan mereka sekeluarga.

Apa yang berlaku seterusnya?

Tidak lama selepas kejadian itu, dia dipanggil oleh pengadilan polis. Dia menjangka bahawa sesuatu yang buruk akan menimpanya tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya. Jabatannya telah mendengar kisah mengenai kanak-kanak tersebut dan mengambil keputusan untuk berkongsi kisah mengenainya. Sokongan yang diterima sangat menggalakkan. Mereka menerima pelbagai panggilan yang menawarkan bantuan untuk membantu keluarga kanak-kanak tersebut. Tidak lama selepas itu, jabatan polis tersebut telah mengumumkan saiz pakaian kanak-kanak terbabit di laman Facebook supaya penduduk tempatan boleh membantu dengan menderma pakaian buat mereka sekeluarga.

Sumber: Era Baru

Tags: , , , , ,

Category: Kisah Masyarakat

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *