Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

HURU-HARA Konsert Ariana Grande & 19 Orang MATI . “Mintak Maaf, Saya Tak Tahu Nak Cakap Apa”-Ariana.Kejadian MENGEJUTKAN !!!

| May 23, 2017 | 0 Comments

HURU-HARA Konsert Ariana Grande & 19 Orang MATI . “Mintak Maaf, Saya Tak Tahu Nak Cakap Apa”-Ariana.Kejadian MENGEJUTKAN !!!|Konsert Ariana Grande yang sedang rancak berlangsung di Manchester Arena telah bertukar menjadi tragedi huru hara apabila telah di BOM ! Suasana yang aman pada sebelumnya bertukar menjadi panik dengan orang ramai yang cuba lari menyelamatkan diri & tidak terkawal.

 

Setakat ini dikhabarkan sekurang-kurangnya 19 orang telah terkorban manakala 59 orang lagi telah cedera dalam insiden bom itu. Pihak berkuasa berkata insiden ini berkemungkinan datang dari pada beg yang berisi bom telah di tinggalkan atau disebabkan oleh angkara pengebom berani mati. Letupan itu berlaku sejurus sahaja Ariana Grande membuat penutup kepada persembahan konsertnya itu. Ramai yang trauma dengan kejadian itu telah lari lintang pukang & menyebabkan tindakan tidak terkawal.

https://nyti.ms/2qP2GWc

Ariana bagaimanapun dilaporkan selamat & tidak mengalami sebarang kecederaan. Para ibu bapa yang terpisah dengan anak-anak dinasihatkan supaya pergi mencari anak mereka di sebuah hotel yang berhampiran Manchester Arena dimana pihak berkuasa telah menempatkan semua kanak-kanak disitu sebagai langkah keselamatan. Ariana Grande dalam twitternya menyatakan dia sangat kecewa & hanya mampu meminta maaf kerana tiada apa yg boleh diungkapkan.

Untuk berita penuh boleh baca di The New York Times.

Tags: , ,

Category: Kisah Dunia

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *