Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Akibat Kalalaian Manusia, KUCING Ini Telah Menjadi Mangsa Kerana…. Tak Sanggup Tengok !!!

| April 10, 2017 | 0 Comments

Akibat Kalalaian Manusia, KUCING Ini Telah Menjadi Mangsa Kerana…. Tak Sanggup Tengok !!!| Perkongsian gambar follower facebook En Muhd Adam. Kejadian berlaku semalam melihatkan seekor kucing terperanglap di dalam MCB box. Kejadian berlaku di Kuala Selangor semasa beliau ditugaskan untuk memeriksa TNB box dan MCB BOX yang mengalami gangguan. Setelah tiba di lokasi beliau mendapati seekor kucing terperangkap didalam Box MCB seperti yang dapat kita lihat pada gambar di bawah.

Setibanya di lokasi beliau mendapati kucing itu sudah dalam keadaan keras dan tidak benyawa.Dalam erti kata lain kucing tersebut gagal diselamatkan. Beliau meminta pihak pengurusan untuk mematikan suis utama bagi mengeluarkan jasad kucing malang itu. Kucing itu telah selamat disemadikan di kawasan berhampiran.

PERINGATAN kepada semua pemilik kucing di Malaysia supaya lebih peka akan pergerakkan kucing belaan anda. Elakkan mereka bermaiin di kawasan merbahaya termasuk suis utama TNB dan MCB bagi mengelakkan pekara sebegini terjadi. Gambar ini adalah asli. Tiada sebarang edit keatasnya.

Status kucing ini sama ada bertuan atau tidak masih belum dikenalpasti. Walaubagaimanapun ,Ini boleh dijadikan salah satu contoh keburukkan membuang kucing ke jalanan. Ingat pekara ini boleh jadi pada mana-mana haiwan jalanan. Mereka tidak berakal. Hampir semua tempat dianggap tempat bermain. Kita yang berakal boleh mengubahnya. STOP DUMPING YOUR CAT AND DOG.

Sumber:AliffChannel

Tags: , ,

Category: Kisah Masyarakat

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *